Дата и час: 25 Сеп 2022, 23:40
Font Size
   

Audio Levels

За различните аспекти на възпроизведения и живия звук

Audio Levels

Мнениеот alexandar888 » 21 Мар 2018, 01:45

Това е една теоретична тема, където ще класифицирам, според моите разбирания, "аудио нивата" през които преминават ( или пък не? ) аудио любителите.

Първо ниво. Това е най-ниското ниво. Хората, които са на това ниво харесват всичко, което издава звук. Абсолютно всичко, без претенции. Слушат в колата, слушат преносими колонки, слушат в дискотеката, или пък със слушалки тип "тапи" и всичко е 6. Може да ги наречем меломани. Тук попадат и DIY-ърите с първите им опити за самоделстване. Колкото и да са им зле творенията - харесват си ги.

Второ ниво. Това е много обширно ниво, и включва болшинството аудиофили. Те имат претенции, и са във вечно търсене на най-добрия (според тях) звук. Често сменят компоненти от системата си. А DIY-ърите връткат резисторчета, кондензаторчета, кабелчета с посока и други щуротии, перфектно демонстрирайки ниската си техническа ограмотеност, което обаче не могат да осъзнаят. За тях, приятно оцветения звук е истината, и сменят ли сменят лампи, все по-скъпи и все по-редки, и слухтят кой крив звук, е най-хубавият звук. За съжаление, повечето от тях, никога не надрастват това ниво.

Трето ниво. Това е последното ниво. До тук достигат малцина. Тук са хората, които се ужасяват от крив и оцветен звук. Хората от това ниво, се стремят към верен звук. Стремят се към "прозрачни" източници и усилватели, които нито "внасят", нито "взимат" от звука. Към тонколони, които могат да възпроизведат каквато и да било музика, без да и придадат "характер".


...а ти от кое ниво си? :)
"Нашата мъдрост е следствие от нашия опит. Нашият опит е следствие от нашата глупост."
Усилвател с германиеви транзистори, направен по съвременна схема
Моите неща: https://sites.google.com/site/hifiaudiobg/foto-galeria
alexandar888
 
Мнения: 41
Регистриран на: 09 Яну 2010, 01:30

Назад към Звукови дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Кой е на линия

Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На 01 Юли 2020, 12:07 е имало общо 153 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

::